Šalvěj lékařská je malý keřík, který pochází ze Středomoří a Balkánu. Má silně kořeněnou vůni a aromatickou svíravě nahořklou chuť. V kuchyni se proto užívá v menších dávkách, zejména na jehněčí, skopové a telecí maso, k rybám, tučným jídlům, játrům, kačeně, do vaječných pokrmů nebo do fazolí.
Účinky:
- protizánětlivé a dezinfekční
- podporuje trávení a činnost žlučníku a jater
- kloktadlo při zánětech ústní dutiny
- snižuje hladinu cukru v krvi
- působí proti zápachu z úst
- pomáhá při bolestech v krku, angínách, gynekologických a močových zánětech
Tato sekce je nyní zamčená.
- Pokud nejste členy programu 21 dní pro život, vstupte do něj zde.
- Pokud již jste členy programu 21 dní pro život, přihlaste se zde.